1- «خب! آقایان شروع بفرمائید!» این اولین جمله ای بود که دکتر جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول تیم مذاکره کننده ایران اسلامی بعد از رسمی شدن نشست ژنو و پس از رد و بدل تعارفات دیپلماتیک خطاب به نمایندگان کشورهای موسوم به 1+5 بر زبان آورد. نمایندگان هر یک از 6 کشور آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، چین و روسیه، به طور جداگانه موضوع واحدی را پیش کشیدند؛ «جمهوری اسلامی ایران درباره پیشنهاد قبلی 1+5 با عنوان توقف در مقابل توقف -FREEZE- تاکنون چه اقدامی انجام داده و چه نظری دارد»؟ بعد از پایان اظهارات نمایندگان 1+5، لبخندی بر لب دکتر جلیلی می نشیند، از آن لبخندها که در عرف دیپلماتیک ترجمان تعریف شده ای دارد و سپس خطاب به نمایندگان 6 کشور طرف مذاکره می گوید؛ «همه شما آقایان تازه کار هستید بنابراین، ایرادی بر شما نیست که از تاریخچه مذاکرات اطلاع چندانی نداشته باشید و در حالی که جمهوری اسلامی ایران بارها تأکید ورزیده هرگز فرآیند غنی سازی را متوقف نمی کند، امروز، از آن نقطه عبور شده آغاز کنید». دکتر جلیلی سپس از خاویر سولانا می پرسد؛ مگر جنابعالی موافقت با «بحث پیرامون بسته پیشنهادی ایران» را به عنوان موضوع نشست امروز به اطلاع آقایان نرسانده اید؟ و در ادامه با تأکید بر ضرورت حفظ احترام حاضران و مرور آنچه گذشته است برای تازه کاران، مواضع روشن و تغییرناپذیر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر توقف ناپذیر بودن فرآیند غنی سازی اورانیوم در ایران را همراه با مستندات قانونی آن برای نمایندگان 1+5 بازگو می کند و براین نکته نیز اصرار می ورزد که آنچه گفته است، خارج از دستور اصلی جلسه است و کماکان بحث درباره بسته پیشنهادی ایران را موضوع اصلی جلسه می داند.
2- نشست بعدی نیز- بعد از ظهر همان روز- حاشیه های شنیدنی و عبرت انگیز فراوانی دارد که اشاره به آن می تواند در برداشت دقیق تر از «متن» مؤثر باشد.
قبل از آغاز جلسه، نمایندگان کشورهای 1+5 باتفاق آقای سولانا اعلام می کنند که برای شور و تبادل نظر به سالن دیگری می روند و سپس در جلسه حاضر خواهند شد ولی بعد از بازگشت و اعلام آمادگی برای شروع جلسه، دکتر جلیلی که اقدام آنها را نامناسب تشخیص داده بود، خطاب به آنان می گوید که قصد دارد مدتی در باغ محل برگزاری اجلاس قدم بزند و به این ترتیب، پاسخ هوشمندانه و مقتدرانه ای به حرکت قبلی آنها می دهد. نمایندگان 1+5 و سولانا، در ایوان مشرف به باغ منتظر می مانند و سرانجام، خاویر سولانا نزد جلیلی رفته و می پرسد آیا دارید «تمرکز» می گیرید؟ و بعد از آن که پاسخ مثبت دکتر جلیلی را می شنود، خطاب به او می گوید «اما جنابعالی تمرکز ما را برهم زده اید»!...
شاید تصور شود که اشاره به این حواشی ضرورت چندانی ندارد ولی باید توجه داشت در پاره ای از موارد، حاشیه ها نه فقط بیرون از متن تلقی نمی شوند، بلکه بخشی از متن و توضیح دهنده و گویا کننده آن نیز هستند. حواشی یاد شده، از این دسته است و نگارنده برخلاف دکتر جلیلی و سایر اعضای هیئت مذاکره کننده کشورمان بر این باور است که مردم شریف و فداکارمان حق دارند بدانند- و ضروری است بدانند- که نمایندگانشان می توانند با اتکال به خدا و پشتیبانی ملت، در طراز ایران مقتدر اسلامی با نمایندگان قدرت های بزرگ روبرو شوند... راستی دکتر جلیلی، جانباز قطع پا و حافظ کل قرآن نیز هست... چه عیبی دارد که این نیز گفته شود... و گفته شد!بخشی از یادداشت روز کیهان۱۴/۶/۸۸
سلام آقای حیدری،
خیلی دوست داشتم اون فضاها رو تجربه میکردم.
دوستان شما عجیب انسانهایی بودند.از کم سعادتی زیاد نتونستم کتابهای دفاع مقدس رو بخونم ولی همین دو کتابی که خوندم (پرواز تا بینهایت و خاکهای نرم کوشک) عجیب کتابهایی بودند.شهیدان بابایی و برونسی (یا به قول عراقیها بروسلی!) قطرهای از دریا هستند.چه بسیار شهیدانی که ما هیچ ازشون نمیدونیم ولی اولیای خدا در روی زمین بودند.
دست شما و همسر بزرگوارتون درد نکنه.
سلام امین جان
اگه این دو کتاب رو خوندی پیشنهاد میکنم کتاب حماسه یاسین رو هم بخونی٬ مطمئنم خوشت میاد. اگه نتونستی پیداش کنی بگو من برات میفرستم.
احسنت! البته غیر از این نباید انجام میشد.در هر صورت ما هر چقدر در امور داخلی با هم اختلاف داشته باشیم جلوی اینها متحد و یکصدا هستیم.
سلام امین جان
انشاالله ما در امور داخلی هم مثل گذشته متحد و یکصدا باشیم تا شهدا از ما راضی باشند٬ اصلا به نظرت میشه ملتی در امور داخلی تفرقه داشته باشند و در مقابل دشمنان گرگ صفت بیرونی متحد و یکصدا دوام بیاورند؟
حاج داود سلام از مطلب شما استفاده کردم
سلام حاج علی آقای بزرگوار
ممنون از زحمت شما.التماس دعا و خدانگهدار
سلام بر داود حیدری گرامی
افتخار هسته ای کشور ما همانند افتخار ملی شدن صنعت نفت در کشور ماست. حالا که مسئولین ما و دانشمندان جوان ما یاعلی را گفته اند. باید دعایشان کنیم تا اخر کار مقتدرانه به پیش بروند.جناب حیدری عزیز انها از دستیابی ما به سلاح هسته ای نمی ترسند. انها از اقتدار و عزم ملت ما هراس دارند.
سلام بر آقا رمضان عزیز
من وقتی این مطلب و خوندم فکر کردم سالهاست ملت ما براشون عقده شده که یه مسئولی اینطوری محکم و قاطع جلو آمریکا و اروپا بایسته و از حق ملتش دفاع بکنه. واقعا کیف کردم.التماس دعا و خدانگهدار