ببین مشکلت کجاست که برایت کف می‌زنند؟

 
رهبر انقلاب ده سال پیش در آذرماه سال 1378 در مورد ابعاد مختلف ریزش‌ها و رویش‌های انقلاب خطبه‌ای ایراد فرمودند که بازخوانی آن می‌تواند به درک برخی از مسائل و شرایط این روزهای جامعه و نظام اسلامی کمک کند.

«فردا» در ادامه بازخوانی‌های خود از آراء و اندیشه‌های امام خمینی(ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، این بار یکی از خطبه‌های تاریخی نماز جمعه به امامت رهبر انقلاب را بازخوانی می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در 26 آذر 78 با بیان اینکه «من اصلاً نمى‌خواهم غصه‌ها و غم‌ها را مطرح کنم. بحمدالله غمگسار داریم. خداى متعال و اولیاى او، بهترین غمگسارند»، در اشاره به یک «غم بزرگ» می‌فرمایند:« بعضى عناصرى که هیچ سودى در سلطه‌ى امریکا بر این کشور ندارند، از روى غفلت و اشتباه و ضعف‌ها و عقده‌ها، براى سلطه‌ى امریکا بر این کشور تلاش مى‌کنند!»

ایشان ضمن تاکید بر اینکه «اشخاص مختلفند» در توضیح آن افزودند:«بعضی‌ها عقده‌اى دارند؛ بعضی‌ها کینه‌اى دارند؛ بعضی‌ها گله‌اى از کسى دارند؛ براى خاطر دستمالى، قیصریه را آتش مى‌زنند؛ به‌خاطر یک دشمنى و یک کینه‌ى شخصى و یک محرومیت از فلان مسؤولیت که مایل بوده به او بدهند و مثلاً نشده و به‌خاطر یک اشتباه در فهم، مى‌بینید که حرفى مى‌زنند، اقدامى مى‌کنند، موضعى مى‌گیرند و کارى مى‌کنند که به ضرر تمام مى‌شود و در خدمت دشمن قرار مى‌گیرند.»
رهبر انقلاب با اشاره میلیون‌ها دلار هزینه و خرج رادیو‌های بیگانه، در مورد هدف آنان از تبلیغات فرمودند:« مى‌خواهند افکار عمومى کشورهاى مخاطب خودشان را تحت تأثیر قرار دهند. بیخودى که نمى‌آیند از شخصى، از حرفى، از جریانى، این‌طور دفاع کنند. هر آدم عاقلى تا دید دشمن برایش کف مى‌زند، باید به فکر فرو برود و بگوید من چه غلطى کردم؛ من چه کار کردم که دشمن براى من کف مى‌زند؟! باید به خود بیاید.»
ایشان با بیان اینکه «این مایه‌ى غُصه است که بعضى از کف زدن دشمن خوششان مى‌آید!» برای تبیین این مسئله به طور ملموس‌تر افزودند:«اگر گلزن مهاجم ما در میدان فوتبال، اشتباهاً به دروازه‌ى خودش گل بزند، چه کسى در آن میدان کف خواهد زد؟ طرفداران تیم مقابل و مخالف. حالا شما وقتى که مى‌بینى دشمن برایت کف مى‌زند، باید بفهمى که به دروازه‌ى خودى گل زده‌اى! ببین چرا زدى؟ ببین چرا کردى؟ ببین چه اشتباهى کرده‌اى؟ ببین مشکلت کجاست؟»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به این افراد فرمودند:«بگرد مشکل خودت را پیدا کن و توبه کن.»

مقام معظم رهبری در تبیین اینکه این خطا نسبت به شخص ایشان نیست، فرمودند:«مبادا خیال شود که این خطا در مقابل شخص این بنده‌ى حقیر است؛ نه. بنده که کسى نیستم؛ بنده هیچ اهمیتى ندارم؛ این را بدانند. هیچ ادعایى هم ندارم،هیچ دلبستگى‌اى هم به مسؤولیت و اقتدار ندارم. البته مایه‌ى افتخار است براى هر کسى که بتواند به این مردم خدمت کند اما دلبستگى نیست؛ آن‌هایى که باید بدانند، مى‌دانند. »

ایشان در ادامه این نماز جمعه تاریخی که کمتر به بررسی جوانب آن پرداخته شده است، فرمودند:« دل انسان غمگین مى‌شود و مى‌شکند به‌خاطر این‌که چرا کسانى که نان انقلاب را خوردند، نان اسلام را خوردند، نان امام زمان را خوردند، دم از امام زمان زدند، دم از ائمه‌ى معصومین زدند، حالا طورى مشى کنند که اسرائیل و امریکا و سیا و هرکسى که در هر گوشه‌ى دنیا با اسلام دشمن است، برایشان کف بزنند! این، انسان را غصه‌دار مى‌کند.»
در همین حال، ایشان تصریح می‌کنند که « جبهه دشمن، غیر از آن آدم غافلى است که خودى هم هست؛ منتها بیچاره دچار غفلت و اشتباه و فریب می‏شود؛ بر اثر حادثه‏‌اى، عقده و کینه‏اى پیدا مى‏کند و در مقابل نظام مى‏ایستد؛ در مقابل سخن حق مى‏ایستد؛ در مقابل امام و راه امام مى‏ایستد. این، آن دشمن اصلى نیست؛ این یک آدم فریب خورده است؛ این یک آدم قابل ترحّم است!»
رهبر انقلاب در مورد شناخت «دشمن اصلی» می‌فرمایند:«دشمن اصلى آن کسى است که پشت سر این قرار می‌‏گیرد، اما خودش را نشان نمی‌‏دهد. در داخل کشور، خودش را نشان نمی‌‏دهد؛ در خارج کشور چرا؛ در جبهه جهانى، در جبهه بین المللى، به‏عنوان یک عضو وفادار سازمان جاسوسى سیاى امریکا، یا موساد صهیونیستها چرا. کاملاً چهره او آشکار است؛ حرف هم مى‏زند، حقایق را هم مى‏گوید؛ انگیزه‏هایى را هم که او براى مبارزه با اسلام و مسلمین دارد، بیان مى‏کند؛ اما آن دنباله او که داخل کشور است، خود را دمِ چکِ اقتدار حکومت قرار نمى‏دهد. مى‏داند که این حکومت، حکومت مقتدرى است؛ حکومتى است که متّکى به آراءِ مردم است؛ متّکى به محبّت مردم است؛ متّکى به ایمان مردم است.»
ایشان می‌افزایند: «از این حکومت می‌‌‏ترسند و خودشان را جلوه نمی‌‌‏دهند؛ حرفشان را با یک واسطه، با دو واسطه، با سه واسطه، از زبان آدمهاى غافل می‌‏زنند. یک وقت می‌‏بینید طرف یک روحانى است، اما غافل و فریب خورده و بى‏خبر؛ یا یک دانشجوست، اما اسیر احساسات شده و نیندیشیده؛ یا یک فرد معمولىِ حتّى انقلابى است، اما زمان را نشناخته، دشمن را نشناخته، یا احیاناً دچار عقده و کینه‌اى شده است. حرف از زبان این فرد خارج می‌‏شود؛ اما این بیچاره حرف خودش نیست؛حرف دشمن است! دشمن ما آن کسى است که: «قد بدت البغضاء من افواههم و ما تخفى صدورهم اکبر».»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تصریح می‌کنند که «دشمن ما آن کسى است که براى این انقلاب، نه فقط دل نسوزانده است، بلکه حتّى در مقابل این انقلاب، در برهه‏‌هایى از زمان شاید ایستاده است. بعضیشان در مقابل انقلاب در زمان رژیم پهلوى ایستادند؛ بعضیشان بعد از آن که نظام اسلامى بر سرِکار آمد، خرابکارى کردند؛ بعضیشان مدتى را ترسیدند، کنار رفتند و خود را مخفى کردند؛ بعد که حالا فرصتى برایشان پیش آمده، از لاک خود بیرون خزیده‌اند! خیال مى‏کنند که فرصتى هست.»

ایشان در ادامه خطبه‌ای که بحث ریزش‌ها و رویش‌های یک انقلاب را مطرح کردند، با بیان اینکه «بشارت‌هاى الهى این‌قدر زیاد است که هر غمى را از دل پاک مى‌کند» تاکید کردند « نباید خیال کرد که اگر چهار نفر آدمى که سابقه‌ى انقلابى دارند، از کاروان انقلاب کنار رفتند، پس انقلاب غریب ماند. نه آقا؛ همه‌ى انقلاب‌ها، همه‌ى فکرها، همه‌ى جریان‌هاى گوناگون اجتماعى، هم ریزش دارند، هم رویش دارند؛ ریزش در کنار رویش.»

مقام معظم رهبری با اشاره به صدر اسلام در مورد ریزش‌ها فرمودند:« آن کسانى ‌که در دوران غربت اسلام و غربت على، از امیرالمؤمنین دفاع کردند، چه کسانى بودند؟ این‌ها سابقه‌داران اسلام نبودند. سابقه‌داران اسلام، جناب طلحه و جناب زبیر و جناب سعدبن‌ابى وقاص و امثال این‌ها بودند. بعضى از این‌ها على را تنها گذاشتند؛ بعضى از این‌ها در مقابل على ایستادند. این‌ها ریزش‌ها بودند.»

ایشان در مورد رویش نیز فرمودند:« رویش، عبدالله‌ بن ‌عباس است؛ محمد بن ‌أبى‌بکر است؛ مالک اشتر است؛ میثم تمار است. این‌ها رویش‌هاى جدیدند. این‌ها که در زمان پیامبر نبودند؛ این‌ها در همان دوران غربت اسلام روییدند؛ این‌ها نهال‌هاى تازه‌اند. شما ببینید یک مالک اشتر در همه‌ى تاریخ اسلام چقدر مؤثر است.»
مقام معظم رهبری نیز ضمن تائید تاسف‌آور بودن ریزش افراد افزودند:« وقتى به امیرالمؤمنین شمشیر زبیر را دادند، گریه کرد. همان‌طور که گفتم، غصه دارد. غصه دارد کسانى ریزش پیدا کنند که یک روز پاى سفره‌ى انقلاب، پاى سفره‌ى امام زمان، پاى سفره‌ى اسلام و قرآن نشستند و نان و نمک اسلام را خوردند؛ اما در کنار آن ریزش‌ها، مالک اشترها هستند؛ عبدالله‌ بن ‌عباس‌ها هستند. امیرالمؤمنین هرجا در میدان‌هاى جنگ احتیاج به زبان داشت، عبدالله ‌بن ‌عباس مى‌رفت و امیرالمؤمنین را یارى مى‌کرد. هرجا احتیاج به شمشیر داشت، مالک اشتر بود. مثل مالک اشتر، مثل عبدالله ‌بن ‌عباس، مثل محمد بن ابى‌بکر- مثل این رجال- نه یکى، نه ده نفر، نه هزار نفر که هزاران نفر بودند.»

ایشان در بخش پایانی این خطبه تاریخی و پراهمیت در باب پتانسیل انقلاب اسلامی و ریزش‌ها رویش‌ها و مسئله «ارتجاع» فرمودند: «این‌طور نیست که شما خیال کنید حالا چهار نفر آدمى که از راه برگشتند و نیرویشان تمام شد، معنایش این است که نیروى این گردونه‌ىعظیم تمام شده است. نه آقا؛ بعضی‌ها در بین راه قوه‌شان تمام مى‌شود. بله؛ ضعیف‌ترها وسط راه آذوقه‌شان تمام مى‌شود. یک نفر از مشهد حرکت کرده بود که با کاروانى به کربلا برود. به خواجه أباصلت که رسیدند- کسانى که به مشهد رفته‌اند، مى‌دانند که خواجه أباصلت کجاست- گفت ما که خرجی‌مان تمام شد! بعضی‌ها خرجی‌شان در خواجه أباصلت تمام مى‌شود؛ بعضی‌ها خرجی‌شان بین راه تمام مى‌شود؛ بعضی‌ها دو سه کیلومتر مى‌آیند، بعد خرجی‌شان تمام مى‌شود. این همان ارتجاع و برگشتن است.»
رهبر انقلاب ضمن بیان اینکه «این افتخار نیست؛ این ننگ است؛ این بریدن است؛ این از راه ماندن است» افزودند:« اما: "ألم تر کیف ضرب الله مثلاً کلمة طیبة کشجرة طیبة أصلها ثابت و فرعها فی السماء"؛ ریشه مستحکم است و شاخه‌ها روزبه‌روز همین‌طور زیادتر مى‌شود: "تؤتى اکلها کل حین بإذن ربها"؛ رویش جدید هست. جا دارد که درباره‌ى این ریزش‌ها و رویش‌ها، از دیدگاه جامعه‌شناختى و روان‌شناختى و تاریخى، کار و بحث کنند.»

به گزارش "فردا"، رهبر انقلاب اخیرا در جمع نخبگان علمی کشور فرمودند: «این همه‌ نیروى عظیم، به اضافه‌ى ثروت بى‌پایان، به اضافه‌ى دستگاه‌هاى عظیم سیاسى و تبلیغاتى، افتادند به جان جمهورى اسلامى. امروز هیچ کشور دیگرى در دنیا پیدا نمیکنید که اینجور آماج حملات باشد. و جمهورى اسلامى دارد مقاومت میکند. این شوخى است؟ این موجودِ هفت‌جوشِ مستحکمِ مصونیت‌یافته دارد مقاومت میکند. این، کم چیزى نیست. توطئه‌ى توهم نیست؛ این را جوانها، این جوانهاى عزیز ما، بدانند.»

یکی از اصلی‌ترین دلایل وقایع اخیر را می‌توان در کم‌ توجهی نخبگان و فعالان سیاسی جمهوری اسلامی نسبت به اندیشه‌ها و رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر لزوم استحکام نظام در پی مشارکت حداکثری در انتخابات، جذب حداکثری و دفع حداقلی، التزام به قانون و پرهیز از هر رفتار و گفتاری که موجی خوشحالی دشمنان تابلودار نظام جمهوری اسلامی شود، یافت. 

                                                                                            برگرفته از سایت «فردا» 
نظرات 1 + ارسال نظر
یه آشنا چهارشنبه 27 آبان‌ماه سال 1388 ساعت 10:55 ق.ظ http://fellow.blogsky.com

سلام حاجی بزرگوار
آقا که هرچی میگه گوش اونایی که باید شنوا باشه، بدهکار نیست که نیست! ولی باز خوانی اونا درد دل ارادتمنداشو بیشتر می کنه.
حاجی این پستهای اخیرتون رو نخوندم انشاالله یه روز فقط باید واسه اینا وقت بذارم...
میدونم که خیلی ارزشمنده...
در پناه او، یاعلی

سلام جوانمرد
ممنون از حضور شما
شما لطف دارید٬ التماس دعا و خدانگهدار

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد